piątek, 17 listopada 2017

Prosta surówka z kapusty pekińskiej



W zasadzie za dużo pisać nie potrzeba. Prosta i szybka w przygotowaniu. Robi ją się dosłownie w pięć minut. Idealnie komponuje się z mięsem.








Składniki

1/2 główki kapusty pekińskiej (takiej z około 1 kg)
1 duża marchew
1 cebula
1/2 pęczku natki pietruszki
1 pełna łyżka gęstej śmietany 18%
1 łyżka majonezu
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Cebulę i kapustę drobno siekamy.
Marchew obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach.
Składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, majonez i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Schładzamy w trakcie przygotowywania dania głównego.




1 komentarz: