Taki pomidorowy misz masz z dodatkiem brukselki i mięsa
mielonego.
Składniki
250 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej1 duża marchew
1 pietruszka
1 kawałek selera korzeniowego
3 ziemniaki
10 szt brukselki
200 g krojonych pomidorów z puszki
1 łyżeczka suszonej bazylii
1,5 l wrzątku
kminek mielony
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą
łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę
(większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z
zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy
wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i
kminkiem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz