środa, 8 listopada 2017

Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym

Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym. 









Składniki

  • 150 g wędzonego dorsza
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 średnia cebula
  • 2 duże kiszone ogórki
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • sól
  • pieprz

     

     

    Przygotowanie


    Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem.
    Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki kiszone posiekałem, cebulę pokroiłem w drobniutko. W misce wymieszałem majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem, delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki ( najlepiej na całą noc ), aby składniki się dobrze „przegryzły”.

1 komentarz: