Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym
Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką.
W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.
Składniki
-
150 g
wędzonego dorsza
-
2 jajka
ugotowane na twardo
-
1
średnia cebula
-
2 duże
kiszone ogórki
-
5 łyżek
majonezu
-
2 łyżki
śmietany 18 %
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem.
Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki kiszone posiekałem,
cebulę pokroiłem w drobniutko. W misce wymieszałem majonez ze śmietaną.
Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem, delikatnie
wymieszałem. Wstawiłem do lodówki ( najlepiej na całą noc ), aby
składniki się dobrze „przegryzły”.
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuń