czwartek, 9 listopada 2017

Filety z kurczaka nadziewane cukinią i serem



Kolejny raz odmieniamy filety z kurczaka. Nie musi być nudnie ;)









Składniki

4 filety z kurczaka po 200 g
1 cukinia (10 cm)
szwajcarski ser twardy
5 łyżek mąki
1 jajko
5-6 łyżek bułki tartej
olej do smażenia
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Cukinię myjemy, przy pomocy obieraczki do jarzyn, kroimy wzdłuż na cienkie plasterki.
Ser, kroimy na „paluszki” 1x1x5 cm.
Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Na wierzch układamy plastry cukinii, na zewnątrz układamy ser, zawijamy w roladki.
Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajkiem i bułce tartej.
Smażymy na oleju.




2 komentarze: