Kolejny raz odmieniamy filety z kurczaka. Nie musi być
nudnie ;)
Składniki
4 filety z kurczaka po 200 g1 cukinia (10 cm)
szwajcarski ser twardy
5 łyżek mąki
1 jajko
5-6 łyżek bułki tartej
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Cukinię myjemy, przy pomocy obieraczki do jarzyn, kroimy
wzdłuż na cienkie plasterki.
Ser, kroimy na „paluszki” 1x1x5 cm.
Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy, oprószamy solą i
pieprzem.
Na wierzch układamy plastry cukinii, na zewnątrz układamy
ser, zawijamy w roladki.
Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajkiem i bułce
tartej.
Smażymy na oleju.
bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńO nieźle wygląda to mięsko.
OdpowiedzUsuń