Przepis podebrany Bartkowi, mega pyszny, mega szybki <3
Składniki
300 g suszonej kiełbasy jałowcowej500 g ziemniaków
2 szt cebuli
400 g pomidorów z puszki wraz z zalewą
2 marchewki
2 łyżki mielonej papryki słodkiej
2 łyżki ostrej papryki
2 łyżki kminku mielonego
3 łyżki oleju
sól, pieprz
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy na plasterki, smażymy na rozgrzanym tłuszczu
razem z posiekaną cebulą.
Następnie dodajemy przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki,
półplasterki marchew, pomidory wraz z zalewą. Dusimy kilka minut.
Zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), gotujemy do miękkości warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
wierzę na słowo że pyszna zupa juz widac po składnikach i zdjęciu ;):)
OdpowiedzUsuń