Bardzo smaczna zupa z czerwonej kapusty z delikatnym mięsem
wołowym.
Składniki
1/2 główki czerwonej kapusty2 cebule
250 g wołowiny
1 ząbek czosnku
1 jabłko
1 łyżka masła
1 łyżeczka cukru
1 liść laurowy
sól, pieprz
Przygotowanie
Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na maśle. Do niej dodajemy
pokrojone w kostkę mięso, poszatkowaną kapustę, przeciśnięty przez praskę
czosnek, liść laurowy, sól (1/2 łyżeczki), pieprz i cukier. Chwilę razem
dusimy, zalewamy wrzątkiem (1,5
l) i gotujemy 90 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy
pokrojone w kostkę ziemniaki, drobno pokrojone jabłko, gotujemy pół godziny. Do
smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz