Tak, tak...dobrze czytacie ;) AWOKADO…zupa pyszna,
aromatyczna, a najważniejsze jest to, że wystarczy maksymalnie 30 minut i jest
gotowa.
Składniki
200 g zielonej cukinii200 g żółtej cukinii
1 marchew
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
2 pomidory
1 awokado
1,5 l wrzącej wody
5 łyżek drobnego makaronu
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Cukinie myjemy i razem z marchewką ścieramy na tarce o
dużych oczkach.
Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle razem z posiekanym
czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i awokado, zalewamy wrzącą wodą
i gotujemy 10 min pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości od czasu do czasu
mieszając. W razie potrzeby doprawiamy, podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz