piątek, 15 września 2017

Zupa z cukinii i awokado



Tak, tak...dobrze czytacie ;) AWOKADO…zupa pyszna, aromatyczna, a najważniejsze jest to, że wystarczy maksymalnie 30 minut i jest gotowa. 









Składniki

200 g zielonej cukinii
200 g żółtej cukinii
1 marchew
2 ząbki czosnku 
1 łyżka masła
2 pomidory 
1 awokado
1,5 l wrzącej wody
5 łyżek drobnego makaronu
natka pietruszki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Cukinie myjemy i razem z marchewką ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle razem z posiekanym czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i awokado, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 10 min pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawiamy, podajemy z posiekaną natką pietruszki.




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza