piątek, 25 sierpnia 2017

Pieczone ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem



Świetny dodatek do dań głównych.








Składniki

500 g ziemniaków
oliwa z oliwek
sól morska
świeżo mielony czarny pieprz
tymianek
rozmaryn
mielona czerwona papryka
mielona ostra papryka

 

 

Przygotowanie

 
Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 min od momentu zawrzenia wody. Odcedzamy.
Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą, układamy ziemniaki, skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem, paprykami i ziołami ( wg uznania ). Dokładnie obtaczamy ziemniaki w przyprawach , zapiekamy 40-45 min w temperaturze 200°C.


1 komentarz:

  1. Ziemniaki z tymi przyprawami są pyszne! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

    OdpowiedzUsuń