Jakoś mamy ogromny sentyment do fasoli w sosie pomidorowym.
Zawsze kojarzy nam się z wakacjami, podawana jest w hotelowych restauracjach na
śniadania, tzw. "bezpieczne”, angielskie. Tutaj troszkę pomieszaliśmy i
użyliśmy do obiadu. Oczywiście taką fasolkę można przygotować samemu, jednak
czasami po prostu nie chce się. Po prostu ciepło na dworze, działka, spacery i
zwykłe leniuchowanie, daje się we znaki
:P
Składniki
1 kg podudzi z kurczaka2 puszki pieczonej fasoli w sosie pomidorowym (po 400 g)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego pieprzu
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 cebula
starty parmezan
Przygotowanie
Przyprawy mieszamy.
Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy
przyprawami.
Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej
układamy pałki kurczaka, posypujemy posiekaną cebulą, wstawiamy do piekarnika
rozgrzanego do temperatury180°C. Pieczemy 35 min, po czym posypujemy serem i
zapiekamy 10-15 min.
Podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz