wtorek, 27 czerwca 2017

Kapusta kiszona po tajsku



Bo my lubimy nieoczywiste połączenia ;)










Składniki

500 g kapusty kiszonej
1 liść kaffiru
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryczka chili
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka cukru palmowego
szczypiorek

 

 

Przygotowanie

 
Kapustę kroimy  na mniejsze kawałki, obgotowujemy w wodzie z dodatkiem liścia kaffiru. Odcedzamy.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy kapustę, pokrojone w paski papryki. Podlewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę chili, cukier palmowy i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Kapustę polecamy szczególnie do ryb.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz