Bo my lubimy nieoczywiste połączenia ;)
Składniki
500 g kapusty kiszonej1 liść kaffiru
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryczka chili
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka cukru palmowego
szczypiorek
Przygotowanie
Kapustę kroimy na
mniejsze kawałki, obgotowujemy w wodzie z dodatkiem liścia kaffiru. Odcedzamy.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy kapustę, pokrojone w paski
papryki. Podlewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę chili, cukier
palmowy i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy sos
ostrygowy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Kapustę polecamy szczególnie do ryb.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz