Ostatnio makaron ten króluje w naszej kuchni i jest jednym z
najbardziej charakterystycznych w smaku, makaronów. Idealnie nadaje się do
smażenia, cudownie łączy się z orientalnymi aromatami.
Składniki
250 g makaronu chow mein1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 papryczka chili
2 łodygi selera naciowego
1 cm imbiru
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka cukru palmowego
szczypiorek
Przygotowanie
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski.
Seler naciowy kroimy na 1 cm kawałki.
Na rozgrzany olej wrzucamy papryki i seler. Następnie
dorzucamy posiekany imbir, czosnek i papryczkę, podlewamy sosem sojowym i
chwilę jeszcze smażymy. Na koniec dodajemy cukier i sos ostrygowy. Wrzucamy
makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z posiekanym
szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz