wtorek, 16 maja 2017

Sałatka gryczana z botwinką i wędzonym kurczakiem



Czasami ma się ochotę na coś, do końca nie wiedząc na co. W takie dni stawiamy na sałatki.









Składniki


200 g białej kaszy gryczanej
700 g wędzonych udek z kurczaka
1 pęczek botwinki
1 mała czerwona cebula
1 łyżka majonezu
4 łyżki oleju z awokado
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie



Kaszę gotujemy na sypko, odcedzamy i studzimy.

Kurczaka obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od kości i kroimy w kostkę.

Cebulę drobno siekamy.

Botwinkę myjemy, osuszamy i siekamy.

Wszystkie produkty przekładamy do miski, mieszamy z majonezem i olejem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza