Bardzo szybkie, smaczne i proste danie. No i co, że z gotową
mieszanką. Jak ktoś chce, może przygotować własną. Tutaj dołożyliśmy jeszcze od
siebie grzyby mun… są niesamowite w smaku. Zamiast dorsza, można użyć innej
ulubionej ryby.
Składniki
125 g makaronu chow mein250 g filetu z dorsza
sos sojowy
sos ostrygowy
1 łyżka cukru palmowego
2 łyżki mąki
4 łyżki oleju sezamowego
3 łyżki oleju rzepakowego
250 g mieszanki chińskiej warzywna
1 ząbek czosnku
20 g grzybów mun
kawałek świeżego imbiru
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Bardzo szybkie, smaczne i proste danie. Ni i co, że z gotową
mieszanką. Jak ktoś chce, może przygotować własną. Tutaj dołożyliśmy jeszcze od
siebie grzyby mun… są niesamowite w smaku. Zamiast dorsza, można użyć innej,
ulubionej ryby.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Odcedzamy.
Grzyby przygotowujemy zgodnie z recepturą, osączamy i kroimy
w paski.
Rybę oczyszczamy z ości, kroimy w większą kostkę, marynujemy
w sosie sojowym ( 4 łyżki ) wymieszanym w cukrze palmowym, około 20 min.
Następnie oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju
sezamowym.
W tym samym czasie warzywa podsmażamy na oleju, na dość
wysokiej temperaturze. Do warzyw dodajemy makaron, grzyby , posiekany czosnek
oraz imbir, sos ostrygowy ( 2 łyżki ) i sojowy, szybko podsmażamy. Do smaku
doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z dużą ilością posiekanej natki pietruszki.
Podajemy razem ze smażoną rybą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz