Składniki
300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej2 kalarepki
1 pietruszka
1 marchew
1 kawałek selera korzeniowego
4 zielone szparagi
2 łyżki oleju
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1,4 l bulionu warzywnego
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
szczypiorek
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Kalarepki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, marchew na
talarki a szparagi na 2-3 cm
kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały
czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy
gorącym bulionem warzywnym.
Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod
przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą
i pieprzem.
Podajemy z posiekanym szczypiorem i natka pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz