Składniki
400 g ulubionego makaronu200 g brokułu
2 łyżki oleju
1 mała cebula
1/2 małej cukinii
1 kalarepka
300 g filetu z kurczaka
250 ml słodkiej śmietany
1 łyżeczka ziół prowansalskich
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy w osolonym wrzątku.
W rondlu rozgrzewamy olej, lekko szklimy cebulę, dodajemy
pokrojone w kostkę filety, pokrojoną kalarepę i smażymy kilka minut.
Następnie dolewamy śmietankę, dodajemy pokrojoną w paski
cukinię oraz zioła. Dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Do sosu dodajemy makaron i brokuły. Wszystkie składniki
dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką.
Cudowne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuń