Składniki
2 filety z kurczaka (po 200 g)2 średniej wielkości ziemniaki
2 duże pieczarki
1 cebula
ser brie (125 g)
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki i obsmażamy na złoto z
obu stron.
Pieczarki czyścimy, kroimy na plasterki, oprószamy solą,
lekko podsmażamy.
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie.
Ser kroimy wzdłuż na pół.
Filety z kurczaka, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Następnie lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy w
naczyniu żaroodpornym, na wierz każdego układamy najpierw ziemniaki, następnie
pieczarki, cebulę, a na końcu ser.
Całość zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz