Składniki
4 kotlety schabowe (po 200 g)300 g świeżego szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
100 g serka naturalnego (typu almette)
mąka
1 jako
bułka tarta
smalec do smażenia
150 g tartej mozzarelli
sól, pieprz
Przygotowanie
Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy szpinak, przeciśnięty
przez praskę czosnek i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Nadmiar płynu
odparowujemy, szpinak mieszamy z serkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i
pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli
następnie w bułce tartej. Kotlety smażymy na smalcu, z obu stron na rumiano.
Na każdego kotleta układamy szpinak i posypujemy serem.
Kotlety zapiekamy w 180°C
do momentu rozpuszczenia sera.
schaboszczak i szpinak??? TAK! poproszę!
OdpowiedzUsuńCudowne połączenie <3
Usuń