wtorek, 22 listopada 2016

Zupa pomidorowa a’la mexicana

Troszkę inna pomidorówka, prosta i pożywna.







Składniki

2 szyje indycze
2 marchewki
1 mały seler
1 mała puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
190 g koncentratu pomidorowego
ulubiony makaron
chilli w proszku
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy 20 min od momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich  miękkości.
Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz