Składniki
- 250 g ciasta francuskiego
- 2 średnie czerwone cebule
- 1 czerwona papryka
- 8 pomidorków wiśniowych lub cherry
- 100 g sera mozzarella
-
8
gałązek tymianku
Przygotowanie
Schłodzone kwadraty z ciasta ułożyłem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, brzegi ciasta skropiłem odrobina wody, a z reszty ciasta uformowałem ranty wokół każdego kwadratu.
Cebulę pokroiłem w cząstki, paprykę na połowę, oczyściłem z pestek. Cebulę i paprykę umieściłem na 15 minut na rozgrzanym grillu, zapiekłem, aż skórka zrobiła się miejscami czarna. Paprykę po ostudzeniu obrałem ze skórki, pokroiłem w paski.
Kwadraty ciasta przykryłem folią aluminiową, piekłem 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Zdjąłem folię i piekłem jeszcze przez 5 minut.
Tarty zapiekałem jeszcze przez 15 minut, aż przybrały złotobrązowy kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz