Składniki
2 kotlety schabowe (po 200 g)20 g smalcu
1/2 cebuli
3 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
300 g ziemniaków
200 ml słodkiej śmietany
natka pietruszki
3 łyżki oleju
Przygotowanie
Mięso solimy, oprószamy pieprzem.
Ziemniaki obieramy, kroimy w julenkę. Smażymy na rozgrzanej
oliwie. Solimy.
W tym samym czasie smażymy kotlety z obu stron, na
rozgrzanym smalcu.
Na pozostałym tłuszczu ze smażenia schabu, przygotowujemy
sos.
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na tłuszczu, dodajemy
śmietanę i posiekaną natkę. Mieszamy.
Mięso i ziemniaki przekładamy na talerze, posypujemy natką.
Podajemy z ulubioną surówką.
Przepyszny i aromatyczny! Chcę taki dzisiaj! <3 :D
OdpowiedzUsuńDziękujemy, gorąco polecamy ;)
UsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńPysznie się prezentują, świetne mięsko na obiad :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń