Składniki
Farsz:800 g kurczaka kukurydzianego
300 g żołądków drobiowych
400 g wołowiny
1 pęczek natki pietruszki
maggi
pieprz
Ciasto:
500 g mąki
50 g masła
250 ml gorącej wody
Przygotowanie
Ugotowane mięso mielimy, dodajemy posiekaną natkę
pietruszki. Do smaku doprawiamy maggi i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę.
Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i
preferencji smakowych.
W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy
pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto na jednolitą
masę. Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi,
na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie.
Gotujemy 3-4 min (od momentu wypłynięcia na powierzchnię) w
osolonym wrzątku.
Podajemy okraszone z podsmażoną na oleju cebulą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz