Jesienna zupa z brukselki
Kapusta warzywna brukselska, nieprzegotowana wynagrodzi nam to cudownym
smakiem. Zawsze kojarzy się z jesiennymi warzywami.
Składniki
-
400 g
brukselki
-
100 g
karkówki
-
100 g
wędzonki
-
2 marchewki
-
1 pietruszka
-
sól
-
pieprz
-
pół selera
-
ząbek
czosnku
-
pęczek
koperku
-
pół
szklanki śmietany do zup
-
3
woreczki ryżu
Przygotowanie
Warzywa pokroiłem w kostkę. Włożyłem do garnka zalałem 2 litrami wody,
dodałem wędzonkę i karkówkę. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i mięsa. Do
prawie miękkich warzyw dodałem brukselkę, posoliłem, gotowałem do
miękkości. Zabieliłem śmietaną. Osobno ugotowałem ryż, który dodałem do
ugotowanych warzyw. Posypałem pokrojonym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz