Składniki
200 g makaronu chow mein350 g fileta z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 cm świeżego imbiru
3 łyżki sosu sojowego
200 g mieszanki orientalnej (mrożonej)
1 opakowanie mieszanki kiełków stir fry
3 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu ostrygowego
cukier trzcinowy
Przygotowanie
Filet kroimy w kostkę, mieszam z sosem sojowym , posiekanym
czosnkiem i imbirem. Wstawiamy na godzinę do lodówki.
Makaron przygotowujemy zgodnie z opisem zawartym na
opakowaniu.
Kurczaka podsmażamy na oleju sezamowym, dodajemy mieszankę
orientalną oraz kiełki, podsmażamy (do momentu odparowania wody z warzyw),
dodajemy makaron i sos ostrygowy. Chwilę razem smażymy, do smaku doprawiamy
cukrem.
Intrygujący :)
OdpowiedzUsuńA jaki pyszny ;)
Usuń