Składniki
1 kg żeberekMarynata:
50 ml oleju
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki miodu
1 łyżka mielonej czerwonej papryki
1 łyżeczka chilli
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
2 łyżki przyprawy curry
1 łyżeczka mielonego pieprzu
Przygotowanie
Przygotowujemy marynatę, wszystkie składniki dokładnie ze
sobą łączymy.
Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie
przekładamy do miski, zalewamy marynatą, przekładamy do lodówki na 3 godziny.
Mięso, co jakiś czas obracamy.
Do rękawa pieczeniowego przekładamy mięso wraz z marynatą,
zamykamy i pieczemy 60-70 min w temperaturze 180°C. 15 min przed końcem
pieczenia rozcinamy worek aby mięso się spiekło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz