Makaron fettuccine all`Alfredo
Najbardziej popularne włoskie danie makaronowe w USA.
Proste, szybkie i baaaardzo smaczne.
Składniki
-
400 g makaronu fettuccine ( wąskie wstążki )
-
80 g masła
-
120 g
świeżo startego parmezanu
-
1
szklanka śmietanki 30 %
-
2 łyżki
posiekanej natki pietruszki
-
sól
Przygotowanie
W litrowym garnku z grubym dnem roztopiłem masło, wsypałem ser, wlałem śmietankę.
Zagotowałem na małym ogniu 10 minut, cały czas mieszałem. Dodałem posiekana pietruszkę, pieprz i sól.
Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzana miskę, wlałem sos, wymieszałem. Posypałem natką i od razu podałem.
Kocham makarony a taki tradycyjny, z śmietanką 30 % jest cudowny! Koniecznie muszę wypróbować. :) Zapraszam na mojego bloga kulinarnego. :) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy ;) Z wielką przyjemnością zawitamy na bloga ;)
UsuńWasz makaron wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńSzybki i pyszny :)
OdpowiedzUsuńMakarony są najlepsze ;)
Usuń