Składniki
2/3 szklanki kaszy jaglanej200 g boczniaków
1 łyżka masła
1 marchew
1 pietruszka
1 mały seler
1 por (biała część)
1 liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
2 udka z kurczaka
sól, pieprz
Przygotowanie
Udka myjemy, oprószamy z solą, pieprzem i zapiekamy 40 min w
180°C.
Studzimy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy do miękkości.
Boczniaki czyścimy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle.
Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w kostkę, por w piórka,
dodajemy liść, ziele angielskie, gotujemy do miękkości.
Do warzyw dodajemy rozdrobnione mięso, boczniaki i kaszę.
Gotujemy jeszcze kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz