Farfalle z cukinią
Dania makaronowe często goszczą na naszym stole. Teraz czas cukinii
więc została połączona z kokardkami i wyszło szybkie smaczne danie.
Składniki
-
400 g
makaronu farfalle (kokardki)
-
1
średnia cukinia
-
4 łyżki
oliwy
-
2 ząbki
czosnku
-
1 cebula
-
sól
-
świeżo
zmielony pieprz
-
4 łyżki
startego parmezanu
-
zielenina do dekoracji
Przygotowanie
Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem na niej posiekany czosnek i cebulę.
Cukinię pokroiłem w cieniutkie plasterki, posoliłem, krótko smażyłem, cały czas mieszając.
Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzane talerze. Na
wierzchu rozłożyłem porcje cukinii, posypałem pieprzem i parmezanem,
udekorowałem zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz