piątek, 9 września 2016

Farfalle z cukinią

Dania makaronowe często goszczą na naszym stole. Teraz czas cukinii więc została połączona z kokardkami i wyszło szybkie smaczne danie. 








Składniki

  • 400 g makaronu farfalle (kokardki)
  • 1 średnia cukinia
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • zielenina do dekoracji

     

     

    Przygotowanie

      Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem na niej posiekany czosnek i cebulę.
    Cukinię pokroiłem w cieniutkie plasterki, posoliłem, krótko smażyłem, cały czas mieszając.
                                                                                                                                          Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzane talerze. Na wierzchu rozłożyłem porcje cukinii, posypałem pieprzem i parmezanem, udekorowałem zieleniną.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza