Pasta z wędzonego dorsza i białego sera
Idealna pasta na kanapki.
Składniki
-
300 g
wędzonego dorsza
-
250 g
twarogu
-
3 łyżki
gęstej śmietany
-
1 jajko
-
1/2 cebuli
-
ząbek
czosnku
-
natka
pietruszki lub szczypiorek
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
Dorsza oddzieliłem od ości. Przełożyłem do miski, rozdrobniłem.
Dodałem śmietanę, twaróg i delikatnie rozgniotłem widelcem. Cebulę
drobno posiekałem, czosnek rozgniotłem, natkę pokroiłem. Dodałem
ugotowane na twardo jajko, które pokroiłem w drobna kosteczkę.
Wszystkie składniki dodałem do pasty. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem
solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz