środa, 3 sierpnia 2016

Pasta z wędzonego dorsza i białego sera

Idealna pasta na kanapki.








Składniki

  • 300 g wędzonego dorsza
  • 250 g twarogu
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 jajko
  • 1/2 cebuli
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki lub szczypiorek
  • sól
  • pieprz

     

    Przygotowanie

      Dorsza oddzieliłem od ości. Przełożyłem do miski, rozdrobniłem.
    Dodałem śmietanę, twaróg i delikatnie rozgniotłem widelcem. Cebulę drobno posiekałem, czosnek rozgniotłem, natkę pokroiłem. Dodałem ugotowane na twardo jajko, które pokroiłem w drobna kosteczkę. Wszystkie składniki dodałem do pasty. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz