Składniki
200 g makaronu maccheroni2 małe pimpinele
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
150 ml passaty pomidorowej
2 fileciki anchois
1 łyżka kaparów
natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Cebulę siekamy, podsmażamy razem z obraną i pokrojoną w
kostkę pimpinelą ( ok. 10 min, cały czas mieszając). Pod koniec dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy passatę, fileciki,
kapary i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) około 30 min.
Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ciekawe warzywo, aż tyle określeń. Ciekawi mnie jak smakuje :)
OdpowiedzUsuń