Składniki
2 kotlety schabowe (po 200 g)150 g pieczarek
1 cebula
1 jajko
bułka tarta
mąka
smalec do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki.
W tym czasie na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną
cebulę i pokrojone na plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta
układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy
wykałaczkami.
Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej
wymieszanej z mąką (pół na pół).
Smażymy na smalcu.
musi być pyszne, pieczarki i schab usmażony na smalcu to niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście pycha ;)
Usuń