Składniki
300 g makaronu fusilli500 g szynki wieprzowej
3 pomidory
2 cebule
100 ml oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku
100 m wytrawnego czerwonego wina
1 liść laurowy
1 papryczka pepperoni
sól
Przygotowanie
Mięso kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie,
po czym dodajemy pokrojone w kostkę (bez skóry), pomidory, mięso, wino, liść
laurowy, pokrojoną w drobną krostę papryczkę, wino, 100 ml wody oraz ½ łyżeczki
soli.
Dusimy na małym ogniu przez godzinę. W razie potrzeby
dolewamy wody.
W tym czasie gotujemy makaron.
Przygotowany gulasz doprawiamy do smaku solą. Do gulaszu
dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz