Składniki
600 g bananów (bez skórki)400 g cukru
4 jajka
250 g masła
300 g mąki
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonych drożdży
1/2 łyżeczki sody
Przygotowanie
Banany rozgniatamy widelcem.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Następnie dodajemy (w kolejności, cały czas mieszając-niskie
obroty) ostudzone, roztopione masło, mąkę, sól, drożdże, sodę, a na końcu
rozgniecione banany.
Ciasto przelewamy do foremki (30x25) wyłożonej papierem do
pieczenia.
Pieczemy 55 min w temperaturze 170°C.
Przepis przywieziony z Portugalii, więc muszę zrobić. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy. Szybko się robi, a smak zniewala. Pozdrawiamy ;)
UsuńZapowiada się smakowicie :)
OdpowiedzUsuń