Szaszłyki z krewetek po tajsku
Prosto i smacznie <3
Składniki
-
200 g
mrożonych krewetek
-
150 g
boczku
-
4 jabłka
-
czerwona
papryka
-
2 cebule
-
2 łyżki
sosu sojowego
-
100 ml wódki
-
pół
łyżeczki imbiru
-
pół
łyżeczki chili
Przygotowanie
Krewetki rozmroziłem, przyprawiłem imbirem oraz chili, a
następnie zalałem sosem sojowym wymieszanym z wódką. Odstawiłem do
lodówki na 20 minut.
Boczek pokroiłem w kostkę, a resztę składników na kawałki. Na patyczki
nadziałem na przemian krewetki, boczek, cebulę, paprykę i jabłka.
Szaszłyki grilowałem ok. 8 minut, często je obracając.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz