sobota, 11 czerwca 2016

Szaszłyki z krewetek po tajsku

Prosto i smacznie <3 







Składniki

  • 200 g mrożonych krewetek
  • 150 g boczku
  • 4 jabłka
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 100 ml wódki
  • pół łyżeczki imbiru
  • pół łyżeczki chili

     

    Przygotowanie

      Krewetki rozmroziłem, przyprawiłem imbirem oraz chili, a następnie zalałem sosem sojowym wymieszanym z wódką. Odstawiłem do lodówki na 20 minut.

    Boczek pokroiłem w kostkę, a resztę składników na kawałki. Na patyczki nadziałem na przemian krewetki, boczek, cebulę, paprykę i jabłka. Szaszłyki grilowałem ok. 8 minut, często je obracając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz