poniedziałek, 13 czerwca 2016

Pieczony schab z grzybami i kozim serem

Bajecznie proste, a w smaku...wyborne. Uwielbiamy grzyby i, jak co roku, mnóstwo ich zbieramy. Suszymy, słoikujemy i mrozimy. Tutaj w połączeniu ze schabem (można użyć też karkówki) i kozim serem tworzą trio idealne.






 

Składniki

4 kotlety schabowe (o grubości 15 mm)
przyprawa do mięs
200 g mrożonych grzybów (podgrzybki)
1 duża cebula
1 łyżka masła
majonez
ketchup
twardy ser kozi

 

Przygotowanie

 
Kotlety oprószamy przyprawą do mięs. Układamy na blaszce.

Grzyby (rozmrożone-najlepiej przełożyć do rondelka i odparować) smażymy na maśle z cebulą. Przekładamy na kotlety.

Następnie na każdy dodajemy majonez ( ok. ½ łyżki) i ketchup (również ½ łyżki). Na wierzch układamy plastry sera koziego i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz