poniedziałek, 30 maja 2016

Schabowe roladki z newellą

Lekkie danie w kilka chwil. Wspaniale smakują z młodymi ziemniakami z wody, oprószonymi świeżym koperkiem. Do przepisu użyliśmy wybornej mieszanki ziół przeznaczonych do schabu od Rafex







Składniki

4 kotlety schabowe po 200 g
200 g newelli
2 łyżki przyprawy do schabu
100 ml wody
olej do smażenia
mąka
sól, pieprz

 

Przygotowanie

 
Kotlety schabowe rozbijamy jak najcieniej.

Newellę dzielimy na cztery części. Każdą owijamy rozbitym kotletem. Oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

Przekładamy do rondelka.

Wodę mieszamy z przyprawą do schabu, zalewamy roladki i dusimy na wolnym ogniu 3-5 min.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz