środa, 25 maja 2016

Sałatka z newellą

Boska...mega apetyczna, prosta i szybka w skonstruowaniu...Samo zdrowie. Z sezonowymi truskawkami, to dopiero rozkosz dla podniebienia.








Składniki

2 garści szpinaku baby
200 g świeżych truskawek
100 g newelli
1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu

kiełki brokułu
Sos:
70 ml oliwy z karczochów
3 łyżki miodu lipowego
1 łyżka musztardy dijon

 

Przygotowanie

 
Szpinak płuczemy i osączamy w wirówce do sałaty. Wykładamy na talerz.

Posypujemy pieprzem, osączonym z zalewy.

Truskawki (szypułki usuwamy) kroimy w kostkę, układamy na szpinaku.

Na wierzch układamy pokrojoną w kostkę newellę.

Olej, miód, musztardę mieszamy, olewamy sałatkę, dekorujemy kiełkami brokułu.

Podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza