piątek, 6 maja 2016

Drobiowe kotlety z chicken masala

Dzięki mieszance przypraw od Rafex, a wierzcie nam że rewelacyjny smak, gotowanie nigdy nie było aż tak proste. Nie dość, że wyszło mega soczyście, to przyprawy nadały kotletom, własnego, wyrafinowanego smaku.






 

Składniki

400 g mięsa z udka indyka (ze skórą)
1 żółtko
1 łyżka przyprawy chicken masala
bułka tarta
olej do smażenia

 

Przygotowanie

 
Mięso mielimy, mieszamy z żółtkiem, przyprawą i bułką tartą. Dokładnie wyrabiamy, formujemy kotlety.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

1 komentarz:

  1. Ciekawa jestem jaki mają smak ? Szkoda, że zdjęcia potraw nie mogą oddać ich smaku. Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń