środa, 20 kwietnia 2016

Castellane w pomidorach z kiełbasą

Danie idealne dla zabieganych...niestety nie zawsze mamy czas by stać przy "garach", czasami coś nieoczekiwanego się wydarzy. Polecamy. W przepisie użyliśmy mieszanki ziół od Rafex








 

Składniki

300 g makaronu castellane
1 cebula
2 łyżki oleju
300 g kiełbasy podwawelskiej
300 ml passaty pomidorowej
1 łyżka zielonej czubrycy
sól, pieprz

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Cebulę siekamy.

Kiełbasę obieramy z osłonki, kroimy w kostkę,

Na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, dodajemy cebulę, razem chwilę podsmażamy.

Następnie zalewamy passatą wymieszaną z czubrycą.

Całość dusimy 15 min, lekko odparowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Do sosu przekładamy makaron, dokładnie łączymy ze sobą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz