poniedziałek, 14 marca 2016

Tarta z szynką i serem

Jeśli lubicie szybkie w przygotowaniu przekąski, to ta tarta jest dla was idealna. Wrzuciliśmy na nią wszystko to, co sami lubimy...szynkę serrano, kozi ser, sałatę i słodkie, pomidorki...na to olej z suszonych pomidorów. Mało pracy, mnóstwo smaków <3 







 

Składniki

1 ciasto francuskie
4 łyżki passaty pomidorowej
1 łyżeczka suszonej bazylii
szczypta czarnego pieprzu
100 g szynki serrano
100 g koziego sera (roladka)
1 garść miksu sałat
100 g pomidorków rzymskich
50 ml oleju z suszonych pomidorów

 

Przygotowanie

 

Ciasto rozwijamy, układamy na blaszce do pieczenia tarty.

Passatę mieszamy z bazylią i pieprzem. Przy pomocy pędzelka smarujemy wierzch tarty.

Następnie układamy na sos pomidorowy szynkę serrano.

Zapiekamy 15 min w temperaturze 200°C.

Blaszkę wyjmujemy i układamy pokrojony ser.

Ponownie wkładamy do piekarnika, zapiekamy 10 min.

Po wyjęciu tarty z piekarnika, posypujemy ulubionym miksem sałat, pokrojonymi pomidorkami i polewamy olejem z suszonych pomidorów.

2 komentarze: