Składniki
300 g żołądków drobiowych2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
200 g pieczarek
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
250 ml passaty pomidorowej
2 pomidory z puszki
ulubiony makaron
natka pietruszki
cukier
sól, pieprz
Przygotowanie
Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy wodą, solimy i
dodajemy liście oraz ziele angielskie (1,5 l), gotujemy przez 60 min.
Marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, dodajemy do
wywaru razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Po chwili wlewamy
passatę, wrzucamy pokrojone pomidory. Gotujemy dalej, przez następne 45 min. Do
smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem i
posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz