Makaron z serem białym i boczkiem
Wspomnienie dzieciństwa, proste ale smaczne danie. Szczególnie jak dodamy wiejski ser.
Składniki
-
300 g
makaronu typu świderki
-
400 g
boczku wędzonego surowego
-
1 duża
cebula
-
1 łyżka
oleju
-
200 g
białego sera wiejskiego
-
szczypiorek
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotowałem zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedziłem.
Boczek pokroiłem w dużą kostkę, lekko obsmażyłem na oleju. Następnie
dodałem pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkliłem i dodałem makaron, lekko
obsmażając go.
Do całości dodałem rozdrobniony ser oraz posiekany szczypiorek,
dokładnie składniki połączyłem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz