poniedziałek, 25 stycznia 2016

Makaron z serem białym i boczkiem

Wspomnienie dzieciństwa, proste ale smaczne danie. Szczególnie jak dodamy wiejski ser. 








Składniki

  • 300 g makaronu typu świderki
  • 400 g boczku wędzonego surowego
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 200 g białego sera wiejskiego
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

     

    Przygotowanie

      Makaron ugotowałem zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedziłem.

    Boczek pokroiłem w dużą kostkę, lekko obsmażyłem na oleju. Następnie dodałem pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkliłem i dodałem makaron, lekko obsmażając go.

    Do całości dodałem rozdrobniony ser oraz posiekany szczypiorek, dokładnie składniki połączyłem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz