Składniki
500 g wołowiny2 cebule
4 średniej wielkości ziemniaki
150 g suszonych moreli
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy z oliwek
natka pietruszki
natka kolendry ( u nas nie )
sól, pieprz
Przygotowanie
Drobno posiekaną cebulę smażymy na maśle z oliwą, na złocisty kolor. Dodajemy koncentratu pomidorowego i ciągle mieszając smażymy jeszcze przez 2 minuty.
Wywar doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy do niego cebulę z koncentratem. Wrzucamy pokrojone na osiem części ziemniaki. Dorzucamy opłukane morele, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy wszystko na małym ogniu przez 20 minut.
Na talerz kładziemy mięso, które zalewamy wywarem z morelami i ziemniakami. Następnie posypujemy posiekanymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz