https://www.facebook.com/SKWORCUpl/?fref=ts
http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html
Składniki
1 mała biała kapusta2 jajka
100 g mąki
1 pęczek koperku
olej
sól, pieprz
Sos:
250 g mielonej wołowiny
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do wołowiny
1 puszka krojonych pomidorów
Przygotowanie
Kapustę ścieramy na grubych oczkach, dodajemy jajka, mąkę i
koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju, z
obu stron na rumiano.
Mieloną wołowinę z cebulą
podsmażamy na oleju, oprószamy przyprawą do wołowiny, dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy przez minutę. Do mięsa dodajemy
pomidory wraz z zalewą i dusimy na wolnym ogniu, do uzyskania ulubionej przez
nas konsystencji (u nas 35 min bez przykrycia). Podajemy razem z plackami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz