Składniki
150 g drobnego makaronu (np muszelki)1 średniej wielkości cukinia
250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych )
garść oliwek z pastą paprykową
150 g startej parzonej mozzarelli
150 g sera koziego ( roladka )
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
50 ml oliwy z suszonych pomidorów
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy.
Cukinię obieramy, kroimy w kostkę.
Pomidorki kroimy w ćwiartki, oliwki na pół ( w poprzek ).
Wszystkie składniki przekładamy do miski, razem ze startą mozzarellą,
pokrojonym w kostkę serem kozim i posiekanym koperkiem. Oliwę, przeciśnięty
przez praskę czosnek , sól, pieprz mieszamy, dodajemy do sałatki i dokładnie
mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz