wtorek, 17 listopada 2015

Recenzja sosów Folwark



Do dyspozycji mieliśmy trzy sosy :




-Remulada duńska:

                                       Majonezowy sos z warzywami, min kapusta kiszona, ogórek. Świetnie nadaje się jako dodatek do wędlin, jajek. Posiada delikatny smak curry, dzięki czemu idealnie nadaje się do chipsów, nachos i innych przystawek.



-Sos kebeb-gyros:

                                   Delikatny, choć wyrazisty smak chili świetnie komponuje się z daniami orientalnymi. Pyszny dodatek do kąsków z kurczaka, krewetek oraz potraw z grilla.



-Sos madziarów:

                                 Ostry sos paprykowy o intensywnym smaku, zadowoli koneserów papryczki chili. Świetnie nadaje się do kanapek, kiełbas na gorąco itp.



Kosztując tych rewelacyjnych sosów wpadliśmy na pomysł, by wykorzystać je w codziennej kuchni. Nie jako dodatek ale jako jeden z głównych składników. Wydaje nam się, że wyszło przepysznie. Możecie sami ocenić, przygotowując te dania u siebie. Linki do przepisów znajdują się pod spodem. Życzymy smacznego.


 http://gregorhspeed.blogspot.com/2015/11/saatka-warstwowa-z-tunczykiem-i-mango.html



Sałatka warstwowa z tuńczykiem i mango 

 

 http://gregorhspeed.blogspot.com/2015/11/kurczak-w-ciescie-kebab-gyros.html

 

 

Kurczak w cieście kebab gyros 

 

 

 

 http://gregorhspeed.blogspot.com/2015/11/pagliaccetti-z-pulpecikami-w-sosie.html

 

 

Pagliaccetti z pulpecikami w sosie madziarów 

 

Pamiętajcie, bawcie się jedzeniem! Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz