Składniki
500 g filetów z dorsza1 brokuł (może być sam "głąb")
bułka tarta
mąka
2 jajka
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Filety z dorsza kroimy na pożądane przez nas kawałki,
oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące.
Surowy brokuł ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy
jajka, bułkę tartą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na bułce tartej robimy
placki z przygotowanej masy, układamy filety, przykrywamy plackami masy i
obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
wygląda to przepysznie, rewelacyjnie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie;)
Dziękujemy ;)
Usuńwygląda obłędnie! bardzp smaczny pomysł na panierkę :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńWygląda fantastycznie, uwielbiam takie klimaty i muszę koniecznie wypróbować przepis ale czy taka brokułowa panierka sie nie rozleci?
OdpowiedzUsuńPanierka nie rozpada się. Ciężko jest tylko "oblepić" rybę. W tym celu najlepiej robić to na posypanej bułką tartą, desce. Po usmażeniu, panierka jest idealna. Pozdrawiamy i polecamy ;)
UsuńA jaky zrobił takie ciasto brokułowe i w nim usmazył. Tez dobre...
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł ;)
UsuńWypróbowałam.Jest suuuuper.POLECAM.
OdpowiedzUsuń