niedziela, 20 września 2015

Roladki z gruszką i serem pleśniowym

Połączenie gruszki i sera pleśniowego nigdy nie zawiedzie.
















Składniki

4 kotlety schabowe
1 gruszka (u nas klapsa, faworytka)
50 g sera pleśniowego (ulubionego)
mąka
100 ml bulionu warzywnego
sól, pieprz

Przygotowanie

 
Mięso cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy na plasterki.  Na mięsie (blisko krawędzi) układamy ser, a na nim gruszkę, zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i zrumieniamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do rondelka z pokrywką, dodajemy bulion i dusimy na wolnym ogniu 30-35 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas risotto śmietanowe z natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz