Składniki
350 g mąki200 g sera pastorella
80 g masła
2 jajka
1/3 łyżeczki sody
1/3 łyżeczki octu winnego
80 ml jogurtu greckiego
Przygotowanie
Ser rozkruszamy, wbijamy jajko, mieszamy.
Z mąki, masła, jogurtu i sody wymieszanej z octem zagniatamy
ciasto. Wyrabiamy je do momentu kiedy nie będzie kleiło się do rąk. Ciasto
cienko rozwałkowujemy, wykładamy masę serową. Brzegi ciasta zbieramy do środka,
zlepiamy ze sobą, rękoma rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy. Wierzch ciasta
smarujemy rozbełtanym jajkiem,z odrobiną jogurtu, jajkiem. Pieczemy na blaszce w
rozgrzanym do 250°C
piekarniku przez 10-15 min.
ojj bardzo lubię, ale mi smaka na noc zrobiłes
OdpowiedzUsuńMy też bardzo lubimy <3 :D
UsuńMusiał smakować świetnie :)
OdpowiedzUsuńPyszne :) Choć nam bardziej smakuje z ciasta drożdżowego ;) Niebawem też zrobimy i wstawimy ;)
Usuń