Składniki
250 g makaronu fusilli (świderki)250 g świeżego szpinaku
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy z oliwek
4 łyżki bulionu warzywnego
70 ml śmietanki 30%
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
Masło roztapiamy, dodajemy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną
cebulę, szklimy. Do cebuli wrzucamy posiekany szpinak, dolewamy 4 łyżki bulionu
warzywnego i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy,
dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, chwilę razem dusimy, do
smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie
łączymy z sosem. Podajemy ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz