Nie musicie nam wierzyć na słowo, po prostu boska sałatka, kilka składników współgrających ze sobą. Wielbicielom łososia i awokado bardzo polecamy. Szczególnie polecamy użycie łososia wędzonego na zimno <3
Składniki
- 2 jajka
- 2 avocado
- sok z 1/2 grejpfruta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- pół łyżeczki rozkruszonego majeranku
- szczypta pieprzu cayenne
- szczypta mielonego rozmarynu
- sól
- 100 g wędzonego łososia
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
Przygotowanie
Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem. Avocado obrałem,
odrzuciłem pestkę, pokroiłem w kostkę, skropiłem częścią soku
grejpfrutowego. Oliwę wymieszałem z musztardą i przyprawami, dodałem
resztę soku, doprawiłem solą i cukrem do smaku. Jajka obrałem i
pokroiłem na kawałki, wymieszałem delikatnie z kawałkami avocado.
Łososia wędzonego pokroiłem na cienkie paski i wyłożyłem na sałatkę.
Polałem sosem. Podałem z tartym chrzanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz