piątek, 26 czerwca 2015

Sałatka z avocado, z jajkiem i łososiem

Nie musicie nam wierzyć na słowo, po prostu boska sałatka, kilka składników współgrających ze sobą. Wielbicielom łososia i awokado bardzo polecamy. Szczególnie polecamy użycie łososia wędzonego na zimno <3












Składniki

  • 2 jajka
  • 2 avocado
  • sok z 1/2 grejpfruta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • pół łyżeczki rozkruszonego majeranku
  • szczypta pieprzu cayenne
  • szczypta mielonego rozmarynu
  • sól
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu

    Przygotowanie


    Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem. Avocado obrałem, odrzuciłem pestkę, pokroiłem w kostkę, skropiłem częścią soku grejpfrutowego. Oliwę wymieszałem z musztardą i przyprawami, dodałem resztę soku, doprawiłem solą i cukrem do smaku. Jajka obrałem i pokroiłem na kawałki, wymieszałem delikatnie z kawałkami avocado. Łososia wędzonego pokroiłem na cienkie paski i wyłożyłem na sałatkę. Polałem sosem. Podałem z tartym chrzanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz